Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αυγά με σάλτσα τσένταρ

Και να που μπαίνεις σπίτι λυσαγμένος απ'την πείνα και θες να κάνεις κάτι στα γρήγορα! Και σ'αρέσουν και τ'αυγά αλλα τι? Πάλι τηγανιτά θα τα φας? Δε λέει! Λέει όμως να τα γαρνίρεις με μια υπέροχη σάλτσα τυριού τσένταρ (Cheddar), αν είσαι φαν όλων των 300+ τυριών που κατέχει αυτός ο πλανήτης (Καλές μου αγελάδες, καλές μου κατσικούλες!) και τα ρίξεις κανα τρίλεπτο στο φούρνο! Να πως και να και τι θα χρειαστείς! Good Luck my friend πεινασμένε Λύκε:
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαιντανό
  • 2 αυγά ποσέ
  • μισό φλυτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
  • 1/4 του φλυτζανιού (τσαγιού) τριμένο τυρί Τσένταρ
  • αλατοπίπερο
  • μανιτάρια (προαιρετικά)
Και ξεκινάμε: Καίμε το βούτυρο σ'ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε ενα λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το χτυπητήρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε 2 ακόμα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει τελείως το τυρί.
Βάζουμε τα αυγά ποσέ σ'ένα ταψί και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 3 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε απ το φούρνο ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μαιντανό και αν μας αρέσουν σοταρισμένα μανιτάρια. Μιαααααμ....
(Αυτή η μερίδα θα μας χαρίσει 447 θερμιδούλες...!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: