Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τυρόψωμο-Τηγανόψωμο

 Αυτό το πράγμα με μένα να λυγίζω στην θέα κάθε λιωμένου τυριού του πλανήτη, πρέπει να σταματήσει. Τώρα. Όσο είναι νωρίς. Αμ δε... Μέχρι να σταματήσει πάρτε μια γεύση απ'την αγαπημένη μου συνταγή όλων των εποχών! Α! Και την πιο απλή, να προσθέσω! ;)

Θα χρειαστούμε:
  • 1 σακουλάκι ξηρη μαγιά
  • μισο πακέτο αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κανάτα χλιαρό νερόΣε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και την ξηρή μαγιά. Κάνουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνωντας κάθε τόσο μεχρι να έχουμε μια μαλακή ζυμούλα προσθέτωντας και λιγο λάδι. Το κάνουμε μπαλίτσα και το βάζουμε στο φούρνο να φουσκώσει μια ώρα.
Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε οσο τυρακι μπορούμε να αντέξουμε, φετα κατα προτίμηση! Τώρα ακολουθούμε δύο τρόπους για τη γέμιση ανάλογα πως το θέλουμε. Μπορούμε είτε να έχουμε το τυράκι διάσπαρτο μεσα στο τηγανόψωμο οποτε ξαναζυμώνουμε να ανακατευτεί μεσα το τυράκι. Ειδάλλως αν θέλουμε όλο το τυρί συγκεντρωμένο στη μέση ανοίγουμε το τηγανόψωμο, βάζουμε ολη τη φετούλα στο κέντρο με λιγο πιπέρι και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Έπειτα το πατικώνουμε με την παλάμη μας! Ρίχνουμε λάδι  και το ρίχνουμε στο τηγάνι! Μιααααααααμ.... Πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια: