Επιστρέφω με άγριες διαθέσεις βγαλμένες απ'τα κατώτερα στρώματα της κολάσεως, οπως προιδεαστήκατε οι περισσότεροι απ΄τον τίτλο.. Και αφού φρόντισα να σας δώσω μια γευση παραδείσου απο αυτό το γλυκό των αγγέλων έχετε όλο το δικαίωμα να αμαρτήσετε και λίγο, ετσι για να κρατάμε τις ισορροπίες :).
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για το κέικ
- 50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 250 ml βραστό νερό
- 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 2 αυγά
- Δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένες στα πλαϊνά.
Για το γλάσο
- 125 ml νερό
- 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 175 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 300 γρ. κουβερτούρα
Καιιιιιι εκτελούμε: Κατ'αρχην φτιάχνουμε πρώτα την ganache ωστε να προλάβει να κρυώσει και να πήξει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες,
τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει σε
μικρά κομματάκια. Ανακινούμε το κατσαρολάκι ώστε να ζεσταθεί η σοκολάτα και αφήνουμε λίγο πριν ανακατέψουμε. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε
μαλακό, ομογενοποιήμενο μείγμα και την αφήνουμε στην άκρη να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου