ΥΛΙΚΑ(4 ατόμων):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο σκόρδο (σε σκόνη καλύτερα)
- 1/4 (ή και παραπάνω αν αντέχετε) κουταλάκι του γλυκού Tabasco
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- μαιντανό για το γαρνίρισμα του πιάτου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού πλύνουμε τις πατάτες καλά καλά, τις βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τους χαράζουμε ένα σταυρό (και για να ψηθούν σωστά και για να τις ευλογήσουμε να γίνουν νόστιμες χιχιχιχι!!) και αφου τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την τυροσαλάτα χτυπώντας μαζί όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μεχρι να γίνουν να κρεμώδες μιγμα. Τέλος σερβίρουμε τις πατάτες μαζί με το αλουμινόχαρτο συνοδεύοντας με την τυροσαλάτα. μμμμμ Μύρισε λιγακι, ε??
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου