Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Muffins με σπανάκι και φέτα

Μια πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για παρτυ, πικ-νικ, συγκεντρώσεις μα και για εκείνες τις πείνες των απογευμάτων είναι αυτά τα μικρά κεκάκια που χουν μέσα φέτα και σπανάκι. Πιστεύω λόγω της εμφάνισης-κεκακι ξεγελάμε και τους μικρούς μας φίλους να φάνε κάτι πιο υγιεινό χωρις κυνηγητό και γκρίνιες! Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε! Περιμένω ν'ακούσω κριτικές!


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη σε κάπως χοντρούτσικα κομμάτια
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Και τώρα εκτελούμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 πάνω-κάτω. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το σπανάκι μας να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει πολύ καλά. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με σύρμα τ'αυγά και κανα λεπτάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σπορέλαιο με το γιαούρτι.
Αφού γίνουν ένα τα υλικά συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε μέχρι στιγμής το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ ενω συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ενας πηχτός χυλός. Περνάμε το σπανάκι απο μπλεντερ και το ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε Παρμεζάνα, φέτα, λίγο μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα το μείγμα που έχουμε με το σπανάκι το ρίχνουμε μεσα στο χυλο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά (μην ξεχνάμε πως η παρμεζάνα και η φέτα έχουν ήδη αλμύρα οπότε προσοχή με το αλάτι) και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffins. Τα ψήνουμε για 40 λεπτάκια χωρις να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Τα ξεφορμάρουμε και έτοιμα!!!! Καλή μας όρεξη!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: